Turisztikai fejlesztés Uppony és Bükkmogyorósd községekben

 

  • a kedvezményezett neve: Uppony Község Önkormányzata, konzorciumban Bükkmogyorósd Község Önkormányzatával
  • a projekt címe: Turisztikai megállópont kialakítása Uppony és Bükkmogyorósd településeken
  • a szerződött támogatás összege: 73 069 400 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása

A projekt célja turisztikai megállópont, pihenőhely kialakítása Uppony és Bükkmogyorósd településeken, mely mind a gyalogosan túrázók, a kerékpáros turisták mind a gépjárművel, vagy akár lovon érkező látogatók számára pihenési, felfrissülési, vagy étkezési, szabadidő-eltöltési lehetőséget kínál. A fejlesztés a térség tájképi értékeit és rekreációs előnyeit ötvöző turisztikai csomópontot létrehozva, a természeti értékek megismerésére nyújt lehetőségeket több célcsoport számára. A pihenőhelyeken esőbeállók, szociális helységek, pad-asztal garnitúrák, tűzrakó helyek (szalonnasütők) és kerékpártárolók kerülnek kialakításra. A Bükkmogyorósdon kialakításra kerülő megállóponton a szociális helységeken kívül, (női, férfi wc, vízvételi hely) szabadtéri kemence és bográcsozó hely kerülnek kialakításra. A fedett esőbeálló mellett kisebb raktárhelység is tervezett az eszközök zárható tárolására.

A fejlesztés során az alábbi tevékenységek valósultak meg:

  • Kulturális örökség turisztikai hasznosításához, bemutathatóvá tételéhez kapcsolódó építés, felújítás, bővítés, kiállító és bemutatóterek, többfunkciós helyisége kialakítása, fejlesztése.
  • Turistafogadás feltételeinek létrehozása, vendégfogadó terek kialakítása, látogatóbarát funkciók kialakítása, bővítése, a színvonalas turistafogadáshoz szükséges szolgáltatási háttér kialakítása

A fejlesztés műszaki tartalma Bükkmogyorósd településen:

Szociális fogadóépület, pihenő- és szabadidős pont létrehozása Bükkmogyorósd belterületén, a Polgármesteri Hivatal szomszédságában fedett terasszal, kétnemű vizesblokkal, kerékpár tárolóval. Az épület megközelítését az aszfaltos úthoz csatlakozó zúzottköves út biztosítja. Az út mellett 6 db térkő burkolattal ellátott parkoló készül. A látogatókat a helyszínen 2 db kiépített szalonnasütő hely várja.

  • a projekt befejezési dátuma: 2023.03. 31.
  • projekt azonosító száma: TOP-1.2.1.-16-BO1-2017-00016

SAJTÓKÖZLEMÉNY Sajtóközlemény_záró

Hirdetés PR cikk PR interjú

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .